Bloggintresserade

onsdag 30 september 2009

Tävling


Min enkla blogg passerar snart 10000 besök och det vill jag fira med en tävling tack för alla besök. vinsten är 2 hg sarisilk + eget mönster till en sjal 18x200 cm. Skriv en kommentar till detta inlägg och dragning sker 10 oktober jag delar ut vinsten till 2 st. Lycka till!

lördag 26 september 2009

Jag har fått en utmärkelseTack Marie!

1 Jag är en välbehållen norrländska född 1934 i Njurunda söder om Sundsvall
trots 2 operationer och 2 nya höfter är jag vid full vigör åtminstone mina fingrar som kanske märks på min blogg

2 Jag lärde mig sticka vid 4 års ålder genom att sitta på ryggstödet på mammas fåtölj
när hon stickade, på den tiden fanns bara svenskullgarn och raggsocksgarn och det stickades mest sockar och vantar. Min mamma var före sin tid och stickade tröjor av raggsocksgarn. Jag kunde inte läsa så jag fick sticka på gehör, det kanske är därför jag inte kan följa ett mönster utan att ändra det om det är ologiskt eller onödigt krångligt. Mitt motto: Det ska se svårt ut men vara lätt att göra.

3 Min dröm var att bli stickexpert men efter realexamen som jag tog i Sundsvall och där drygade ut mina fickpengar genom att sticka mönsterstickade herrkoftor på beställning under tiden som jag läste mina läxor. En kofta fick jag sticka nya muddar på efter 30 år eftersom de var utslitna. Jag hamnade i Stockholm som många andra det var enda chansen att få jobb. Mitt första jobb var på postgiro där jag fick börja med en kurs och som etta i kursen fick jag välja avdelning, jag valde den minsta och det råkade vara en hålkortsavdelning. Sedan 1952 har jag arbetat med data och gjort resan till idag och upplevt all utveckling inom det området, mitt sista arbete var som internetvärdinna på biblioteken när de skaffade datorer och internet, den mesta tiden har jag arbetat som lärare för vuxna inom omskolning och KomVux.

4 Jag har varit gift med en irakisk man därav mitt efternamn han omkom tyrvärr i en bilolycka när mina barn var 7 och 12 är gamla och levde ensam i 30 år. men för 8 år sedan träffade jag en man genom internet som vann mitt hjärta genom att säga att 30-åriga kriget tog också slut, nu är vi särbor och har stort utbyte av varandra.

5 Jag har 2 spännande barn min dotter har varit bosatt i Saudiarabien och Dubai eftersom hennes man arbetar åt Ericsson, så mina barnbarn 11 och 17 år är beresta och 2-språkiga. Nu har de flyttat hem till Sverige för barnens utbildnings skull. Min son är journalist och ni har kanske sett honom i TV eller hört honom i radio.

6 Jag har rest med mina barn väldigt mycket när de var små så de säger att jag får skylla mig själv eftersom jag har lärt dem att se andra länder.

7 Min sista och kanske mest intressanta resa var till Dubai där jag kunde fira min 70-årsdag genom att bada i Persiska viken.

8 En önskan har jag att bli så bra i mina ben att jag kan återse London och alla garnaffärer om de fortfarande finns kvar.

9 Jag stickar för närvarande bara vantar och sockor och sjalar eftersom jag där får snabb utdelning för inspiration och idéer.

10 Puh, jag hade bestämt mig för att sldrig berätta om mig själv eller min famij på min blogg, men vad gör man inte för en utmärkelse.

Jag ger min utmärkelse y
till
Pyssligt
soanpysslar

söndag 20 september 2009

Mer stickat

Sockar i Sportragg vantar i Hjertegarnet Lima sjalen i Fame Trend jag tyckte inte att det passade till sockor sjalen virkad efter Tony Irwings mönster

lördag 12 september 2009

På vantfronten lite nyttPå de rutiga vantarna finns mitt mönster här de heter lättstickade damvantar
de färgglada vantarna är stickade i Hjertegarns Lima tack Harald

Stickkafé i Ljusdal
Vi träffades i Ljusdals bibliotek en undervar miljö den minsta deltagaren föredrog att leka med kroknålen

söndag 6 september 2009