Bloggintresserade

lördag 26 september 2009

Jag har fått en utmärkelseTack Marie!

1 Jag är en välbehållen norrländska född 1934 i Njurunda söder om Sundsvall
trots 2 operationer och 2 nya höfter är jag vid full vigör åtminstone mina fingrar som kanske märks på min blogg

2 Jag lärde mig sticka vid 4 års ålder genom att sitta på ryggstödet på mammas fåtölj
när hon stickade, på den tiden fanns bara svenskullgarn och raggsocksgarn och det stickades mest sockar och vantar. Min mamma var före sin tid och stickade tröjor av raggsocksgarn. Jag kunde inte läsa så jag fick sticka på gehör, det kanske är därför jag inte kan följa ett mönster utan att ändra det om det är ologiskt eller onödigt krångligt. Mitt motto: Det ska se svårt ut men vara lätt att göra.

3 Min dröm var att bli stickexpert men efter realexamen som jag tog i Sundsvall och där drygade ut mina fickpengar genom att sticka mönsterstickade herrkoftor på beställning under tiden som jag läste mina läxor. En kofta fick jag sticka nya muddar på efter 30 år eftersom de var utslitna. Jag hamnade i Stockholm som många andra det var enda chansen att få jobb. Mitt första jobb var på postgiro där jag fick börja med en kurs och som etta i kursen fick jag välja avdelning, jag valde den minsta och det råkade vara en hålkortsavdelning. Sedan 1952 har jag arbetat med data och gjort resan till idag och upplevt all utveckling inom det området, mitt sista arbete var som internetvärdinna på biblioteken när de skaffade datorer och internet, den mesta tiden har jag arbetat som lärare för vuxna inom omskolning och KomVux.

4 Jag har varit gift med en irakisk man därav mitt efternamn han omkom tyrvärr i en bilolycka när mina barn var 7 och 12 är gamla och levde ensam i 30 år. men för 8 år sedan träffade jag en man genom internet som vann mitt hjärta genom att säga att 30-åriga kriget tog också slut, nu är vi särbor och har stort utbyte av varandra.

5 Jag har 2 spännande barn min dotter har varit bosatt i Saudiarabien och Dubai eftersom hennes man arbetar åt Ericsson, så mina barnbarn 11 och 17 år är beresta och 2-språkiga. Nu har de flyttat hem till Sverige för barnens utbildnings skull. Min son är journalist och ni har kanske sett honom i TV eller hört honom i radio.

6 Jag har rest med mina barn väldigt mycket när de var små så de säger att jag får skylla mig själv eftersom jag har lärt dem att se andra länder.

7 Min sista och kanske mest intressanta resa var till Dubai där jag kunde fira min 70-årsdag genom att bada i Persiska viken.

8 En önskan har jag att bli så bra i mina ben att jag kan återse London och alla garnaffärer om de fortfarande finns kvar.

9 Jag stickar för närvarande bara vantar och sockor och sjalar eftersom jag där får snabb utdelning för inspiration och idéer.

10 Puh, jag hade bestämt mig för att sldrig berätta om mig själv eller min famij på min blogg, men vad gör man inte för en utmärkelse.

Jag ger min utmärkelse y
till
Pyssligt
soanpysslar

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt livsöde är ju så intressant att det utan vidare räcker till en hel bok! I så korta drag som dessa tio punkter har du verkligen lyckats att beskriva dig och ditt liv så målande att jag blev alldeles tagen. Har aldrig din journalistson funderat på att berätta sin mors historia? Ibland ser man ju inte skogen för alla träd liksom. Nu känns det som jag känner dig på riktigt och det vill jag väldigt gärna fortsätta med.
Kram från Marie

Margits sa...

Tack för ditt fina svar min son har skrivit en bok som hette den enda svenska journalisten under kriget i Irak och han har i så fall mer att skriva om sin släkt i Irak den är mer spännande jag har träffat dem både i Sverige och i Irak. Han är just nu i Irak på uppdrag och kommer bl annat att skriva i Svenska Dagbladets söndagstidning. Jag önskar att jag hade din förmåga att uttrycka mig då kanske jag skrev en bok själv.
Kram Margita

Margits sa...

Tack för ditt fina svar min son har skrivit en bok som hette den enda svenska journalisten under kriget i Irak och han har i så fall mer att skriva om sin släkt i Irak den är mer spännande jag har träffat dem både i Sverige och i Irak. Han är just nu i Irak på uppdrag och kommer bl annat att skriva i Svenska Dagbladets söndagstidning. Jag önskar att jag hade din förmåga att uttrycka mig då kanske jag skrev en bok själv.
Kram Margita

Soili sa...

Tack för utmärkelsen jag fått.
Ska försöka knåpa ihop något om mej själv.

Margits sa...

Tack för halsbandet det var jättefint

KattQarina; sa...

Hej och Tack för besöket! Otroligt mycket fint du har stickat.
Ska också försöka knåpa ihop en 10-lista om mig själv,,,,
Ha det bra!

Ginas stickverkstad sa...

Så roligt att läsa om dig.Nu känns det som jag känner dig på riktigt och det vill jag väldigt gärna fortsätta med .
Kram Gina

Stickat o Sånt av CL sa...

Hej. Roligt och spännade liv du levt. Måste varit lite svårt att vara gift med en man från annat land redan på "den" tiden. Med så många fördomsfulla människor.Det jag läser är om en kvinna som inte låter skrämmas sig så lätt. En kvinna som vet sitt värde med skinn på näsan och hjärta av guld. Förstår din stolthet över dina barn men förstår även oron inombords som kanske inte syns alla gånger. Underbar läsning. TACK.
Ha det bra / Cristina

Anonym sa...

Tack för utmärkelsen, ska försöka knåpa ihop lite om mig själv.

Kram Sanna

www.pyssligt.se