Bloggintresserade

onsdag 22 februari 2012

Hurra! De är klaraGarnet har underbar färg och bra kvalitet och kommer från Finland, men på banderollen står tillverkat i Turkiet.

Är det bara jag som undrar varför de flesta garner kommer från Turkiet. Om man lusläser banderollen står det med små bokstäver att det är tillverkat i Turkiet, det gäller också svenska garner, på banderollen står det svenskt kvalitetsgarn men det är tillverkat i Turkiet. Jag har även hittat det på danskt garn. Finns det inga spinnerier i Norden? Är det bara jag som tycker att det är lurendrejeri?

8 kommentarer:

Mayen sa...

Lekkert! Jeg visste de kom til å bli fine ;o) Klem

Anelma handarbetar sa...

Ååh så fina vantarna blev.

Kram Birgit

PS Jag ska börja kolla på garnbanderollerna DS

Pysselfarmor sa...

Jo det finns spinnerier i Sverige - ett av de kändaste är nog Wålstedts i Dala-Floda. Kampes, Gotlands spinneri, Solkustens och flera andra mindre spinnerier...
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Pixi sa...

Jag har inte lusläst om jag ska vara ärlig så hade inte en aning , låter ju dumt om det är ett svenskt garn , kanske som våra loka flaskor, tillverkade här men åker ändå världen runt innan de kommer hit igen ..urdumt..men vantarna blev jättesnygga!=)

StickLena =KnitLena sa...

Vantarna är mega-snygga! Men visst känner man sig blåst om garnet säljs som svenskt eller finskt och är tillverkat i ett annat land. Tror det kallas falsk marknadsföring, men fabrikanterna tror väl att sticktanter har noll koll.

Pysselfarmor sa...

Ahaaa då förstår jag. Det förklarar varför man kan läsa på bloggar och höra att folk handlar massor med garn när de är i Turkiet....antagligen mycket billigare där. Nä det var inget bra....

Fiff sa...

Har också undrat det faktiskt... Men vantarna är ljuvliga!

ÄNGLASTINA sa...

Superfina vantar i härliga färger.